Dansstijlen

Mini Move

Een les waarin het ontwikkelen van de kleutermotoriek centraal staat: stappen, lopen, springen en huppelen op toffe muziek. Vanuit een thema stimuleren we de fantasie, creativiteit en muzikaliteit. Op instrumentale muziek werken we rond expressie en dansbeleving waarbij de kinderen hun eigen bewegingsmogelijkheden exploreren. We dansen in verschillende figuren zodat de bewegingen van de juf goed gevolgd worden. Heel wat variatie en afwisseling in pasjes en dansjes in een actieve kleuterdansles!

Modern Ballet A

Bij Dansstudio SWITCH streven we ernaar dat het kind vreugde en plezier ervaart door middel van dans. Daardoor dragen de lessen ook bij tot de creatieve, persoonlijke, lichamelijke en sociale ontwikkeling van het kind. Naast creativiteit stimuleert fantasie bovendien ook de sociaal-emotionele intelligentie.

In deze les leren de kids de beginselen van ballet en modern. Zodat ze vanaf het B niveau een juiste keuze kunnen maken.

Ballet

De techniek van het klassiek ballet is en blijft de ideale basis voor verschillende andere dansvormen.  We werken heel bewust aan een juiste houding, lichaamscontrole, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. De les bestaat uit oefeningen aan de barre, au milieu en verplaatsingen. Naarmate het niveau en de leeftijd van de leerlingen stijgt, werken we meer en meer op een hogere moeilijkheidsgraad.  Er wordt een natuurlijke présence van de techniek ontwikkeld. Klassiek ballet is essentieel voor iedereen die zich verder wil ontplooien in de danswereld.

Modern

Bij Moderne dans draait het veel om expressie. De bewegingen die je doet zijn meestal ook veel groter.

De stijl die men gebruikt bij het modern dansen is niet vastgelegd en varieert van danser tot danser. Bij danslessen van deze danssoort probeert men de leerlingen dan ook aan te sporen om hun gevoelens en stemming te gebruiken bij het uitvoeren en uitvinden van hun eigen danspasjes. Kortom, je kan je helemaal laten meeslepen in deze dansstijl.

De moeilijkheidsgraad wordt aangepast naargelang de leeftijd.

Musical Showteam

In deze les wordt je creativiteit op de proef gesteld. Wij moedigen onze leerlingen aan om hun eigen talenten te leren ontdekken en deze te ontwikkelen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen zichzelf, maar ook anderen accepteren en waarderen. Naast dat we persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden, leren wij onze kids de basis van het musicalvak. Door deze combinatie laten we alle kinderen stralen vanbinnen en vanbuiten. Bij ons mag je laten zien wie je bent! En waar kan dat beter dan op de plek waar je leert zingen, dansen en acteren? De lessen worden aangepast naar leeftijd en kunnen.

Wij bieden lessen voor kinderen 10+ & 14+

HipHop Urban

HipHop Urban is meer dan dansen en bewegen alleen, dit is een echte levensstijl. Vlugge en hippe bewegingen op vlotte, hedendaagse HipHop muziek… HipHop Urban is ook net iets meer “up-to-date”. Voor HipHop Urban moet je wel gevoel hebben, je moet het ritme kunnen voelen. Je leert als eerste bouncen op het ritme van de muziek. Als dat goed lukt, kan je steeds verder gaan met danspassen. De passen zijn vaak los en erg apart. Ook krijg je veel verschillende formaties bij de dansen en moet je de bewegingen “groot” maken. Popping, locking, urban, …  Alles komt aan bod.

De moeilijkheidsgraad wordt aangepast naargelang de leeftijd.

 

TikTok Dance

 

Wat is TikTok?

Deze app is ontzettend populair en een van de meest gebruikte apps ter wereld. De app heeft meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd!
Op TikTok kun je jezelf filmen terwijl je danst, zingt of playbackt.

De video’s kun je vervolgens zelf bewerken met verschillende effecten en online plaatsen. De filmpjes duren 15 tot 30 seconden.
Wij maken een eigen Dansstudio Switch TikTok account aan, maar het is uiteraard niet verplicht om hieraan mee te doen. Voordat we filmen (en delen op de app) zullen we hiervoor toestemming vragen.

Deze les is toegankelijk voor kids van 7 tem 14 jaar.

Breakdance

Breakdance is een stijl die zich vooral naar de hiphop cultuur toe typeert. Jongens en meisjes noemen zich in deze dans nogal eens B-boys of B-girls. Het dansen zelf is een zeer intensieve soort, die gekenmerkt wordt door hevige draaibewegingen en snelle stappen. Zoals men waarschijnlijk al eens gezien heeft is de draaibeweging op het hoofd een typische beweging die bij het breakdansen hoort. De bewegingen worden volledig aangepast aan de moeilijkheidsgraad van de les. Dus iemand die geen enkele ervaring heeft met de breakdance trucjes kan zich zeker aansluiten.

Deze les is toegankelijk voor kids vanaf 8 jaar.

Dance Jazzy (Volwassenen)

De techniek van jazz dans kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen en de vele bewegingen met licht gebogen benen. ‘jazz hands’ en de ‘jazz walk’ zijn zeer kenmerkend.

De jazz dans leent zich goed voor verschillende stijlen en technieken. Het karakter van de jazz dans leent zich ertoe dat bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen kunnen gemengd worden. In de choreografieën worden deze gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazz-elementen.

Deze les is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar.

Dance X

Deze stijl omvat een heel uitgebreid lessenpakket. Hou jij van jazz, dance, urban, R&B, …? Wil jij de danspassen terug oppikken of wil jij er gewoon eens aan beginnen? Dan is dance X op je lijf geschreven! Deze stijl heeft heel wat showvermogen en we werken aan expressie en zelfvertrouwen. Er worden ook allerlei soorten muziek gebruikt. Dit kan gaan van langzaam tot super explosieve beats. Bent u er klaar voor? Mis deze les dan niet! Iedereen vanaf 21 jaar is welkom.