Dansstijlen

Kleuterdans

Een les waarin het ontwikkelen van de kleutermotoriek centraal staat: stappen, lopen, springen en huppelen op toffe muziek. Vanuit een thema stimuleren we de fantasie, creativiteit en muzikaliteit. Op instrumentale muziek werken we rond expressie en dansbeleving waarbij de kinderen hun eigen bewegingsmogelijkheden exploreren. We dansen in verschillende figuren zodat de bewegingen van de juf goed gevolgd worden. Heel wat variatie en afwisseling in pasjes en dansjes in een actieve kleuterdansles!

Kids-dance

Bij Dansstudio SWITCH streven we ernaar dat het kind vreugde en plezier ervaart door middel van dans. Daardoor dragen de lessen ook bij tot de creatieve, persoonlijke, lichamelijke en sociale ontwikkeling van het kind. Naast creativiteit stimuleert fantasie bovendien ook de sociaal-emotionele intelligentie.

Ballet

De techniek van het klassiek ballet is en blijft de ideale basis voor verschillende andere dansvormen.  We werken heel bewust aan een juiste houding, lichaamscontrole,  coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. De les bestaat uit oefeningen aan de barre, au milieu, en verplaatsingen. Naarmate het niveau en de leeftijd van de leerlingen stijgt, werken we meer en meer op een hogere moeilijkheidsgraad.   Er wordt een natuurlijke présence van de techniek ontwikkeld. Klassiek ballet is essentieel voor iedereen die zich verder wil ontplooien in de danswereld.

Funky modern

Een modern toets van Jazz. Jazz staat voor swing en voor extra aandacht voor houding en juiste plaatsing. Elke docent geeft zijn eigen accent aan de lessen. Uiteraard worden de manier van lesgeven en muziekkeuze aangepast aan de leeftijd. Er word gewerkt aan houding, kracht en techniek. Jazz met invloeden vanuit urban. Classy, showy en vooral ook de nodige techniek en attitude komen hier aan bod. Dus, wil jij alles uit je zelf halen? Dan is deze les precies wat jij zoekt!

Modern

Bij Moderne dans draait het veel om expressie. De bewegingen die je doet zijn meestal ook veel groter.

De stijl die men gebruikt bij het modern dansen is niet vastgelegd en varieert van danser tot danser. Bij danslessen van deze danssoort probeert men de leerlingen dan ook aan te sporen om hun gevoelens en stemming te gebruiken bij het uitvoeren en uitvinden van hun eigen danspasjes. Kortom kan je je helemaal laten meeslepen in deze dansstijl.

Musical

In deze les word je creativiteit op de proef gesteld. Wij moedigen onze leerlingen aan om hun eigen talenten te leren ontdekken en deze te ontwikkelen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen zichzelf, maar ook anderen accepteren en waarderen.Naast dat we persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden, leren wij onze kids de basis van het musicalvak. Door deze combinatie laten we alle kinderen stralen vanbinnen en vanbuiten.Bij ons mag je laten zien wie je bent! En waar kan dat beter dan op de plek waar je leert zingen, dansen en acteren? De lessen worden aangepast aan leeftijd en kunnen.

Hip Hop

Hip Hop is meer dan dansen en bewegen alleen, dit is een echte levensstijl. Vlugge en hippe bewegingen op vlotte, hedendaagse R&B en Hip Hop muziek… Hip Hop is ook net iets meer “up-to-date”. Voor Hip Hop moet je wel gevoel hebben, je moet het ritme kunnen voelen. Bij een les Hip Hop leer je als eerste bouncen op het ritme van de muziek. Als dat goed lukt kan je steeds verder gaan met danspassen. De passen zijn vaak los en erg apart. Ook krijg je veel verschillende opstellingen bij de dansen en moet je de bewegingen “groot” maken.

Dance X

Deze stijl omvat een heel uitgebreid lessenpakket. Hou jij van jazz, dance, urban, R&B, …? Wil jij de danspassen terug oppikken of wil jij er gewoon eens aan beginnen? Dan is dance X op je lijf geschreven! Deze stijl heeft heel wat showvermogen en we werken aan expressie en zelfvertrouwen. Er worden ook allerlei soorten muziek gebruikt. Dit kan gaan van langzaam tot super explosieve beats. Bent u er klaar voor? Mis deze les dan niet! iedereen vanaf 21 jaar is welkom.